اچ تی سی یکی از کمپانی های بزرگ تولید اسمارت فون است که از جمله ویژگی های خاص این کمپانی تولید اولین دستگاه اندرویدی میباشد.این کمپانی در اسمارت فون های اندرویدی خود رابط کاربری خاص با سیستم امنیتی خاص را دارا میباشد که از این لحاظ از سایر برند ها متمایز میشود.این ویژگی های باعث شده که این دیوایس ها شامل اصطلاحات خاصی باشند که ممکن است برای افرادی که اولین بار به این اصطلاحات برخورد میکنند جای سوال باشد که این اصطلاحات به چه معناس.
از این رو موب وان مجموعه ای از اصطلاحات دیوایس های اچ تی سی را آماده کرده است که کاربران عزیز بتوانند حتی برای اندکی با این برند بیشتر آشنا شوند.
hTC:
شرکت اچ تی سی مخفف High – Tech Computer درسال ۱۹۹۷ در تایوان تاسیس شد.
سنس (Sense):
اچتیسی سِنس یک واسط گرافیکی کاربر است که توسط اچتیسی برای سیستم عاملهای تلفن همراه خود نظیر آندروید، بیآرایدبلیو و ویندوز موبایل نصب و توسعه داده میشود.
Hboot:
Hboot همان Bootloader است،در واقع میشه گفت که طرز پارتیشن بندی حافظه سیستمی بر عهده Hboot است؛برای وارد شدن به Hboot تیک fastboot را در setting / power بردارید و گوشی را خاموش و با گرفتن دکمه های ولوم پایین + پاور وارد آن محیط شوید.
S-ON/Off:
شرکت اچ تی سی برای گوشی های سری جدید خود نوعی سیستم امنیتی اختصاص داده است،هنگامی که گوشی شما S-ON می باشد ، این سیستم تمام پارتیشن های system/ و recovery/ و…شما را در حالی که می خواند قفل می کند. بعلاوه secuflag فایل های زیپی که در Fastboot یا Custom Recovery فلش می شوند را نیز کنترل می کند.
عمل S-off این کنترل امنیتی را غیرفعال میکند و قابلیت فلش کردن روی تمام پارتیشن های گوشی را به شما می دهد. درغیر اینصورت شما نمی تواتنید بر روی فایل های سیستمی تغییر ایجاد کرده و همچنین امکان یک روت پایدار را از شما می گیرد.
برای فهمیدن این که گوشی شما S-ON است یا S-Off گوشی خودتون رو خاموش کنید و دوباره روشن کنید و کلید ولوم پایین و پاور رو نگه دارید و وارد محیط ریکاوری بشید و در بالای صفحه میبینید که گوشی شما S-Off هست یا نه.
Super CID:
اینکار به این دلیل هست که شما بتونید هر نوع رامی را در گوشی خود نصب کنید در واقع CID مشخصه یک اپراتور خاص هست که بوسیله آن شما محبور هستید که رام های مختص همون اپراتور را بر روی گوشی نصب کنید اما با انجام Super CID این محدودیت حذف میشود.
RUU:
RUU ﻓﺎﯾﻞ ﻫﺎیﺣﺎﻭﯼ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻋﺎﻣﻞ ﺑا ﻓﺮﻣﺖ exe ﻫﺴﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺩﺍﺧﻞ ﮐﺎمپیوﺗﺮ ﺍﺟﺮﺍ ﻣﯿﺸوند و بیشتر به منظور فلش فریمور بر روی دستگاه استفاده میشوند.
Fastboot:
ابزار Fastboot یک پروتکل است که برای بروزرسانی حافظه فلش در دستگاه های اندرویدی از طریق یک میزبان USB مورد استفاده قرار می گیرد. در اغلب گوشی ها این حالت به صورت پیش فرض غیر فعال است، اما با توجه به سیاست های شرکت های تولیدکننده تلفن همراه قابلیت فعال شدن را می توانند داشته باشند.
Root:
روت کردن در واقع همانند هک کردن گوشیهای Symbian یا جیلبریک کردن گوشیهای iOS هست که برای عبور از محدودیت ها خیلی مهم هست.
فواید روت:
۱-دسترسی به فایل های سیستمی گوشی
۲-ریختن کاستوم ریکاوری ها مثل Recovery لمسی
۳-گرفتن Backup و Restore البته با نصب ریکاوری هم امکان پذیر هست
۴-حذف برنامه های سیستمی و اصلی گوشی که در حالت عادی این کار ممکن نیست.
۵-انتقال برنامه ها به SD Card و تغییر حافظه و پارتیشن بندی گوشی
۶-دستورات Terminal Emulator
۷-نصب بعضی برنامه های بسیار کاربردی که فقط با روت کردن قابل استفاده هستند مثل Root Explorer و Titanium Backup Pro
۸-نصب رامهای کاستوم
۹-فلش کردن Patch های بهینه شده برای بهبود عملکرد گوشی
Recovery:
با ریکاوری مد به راحتی می توانید گوشی خود را مدیریت کنید و میتوانید انواع Wipe ها و Factory Reset را انجام دهید و همچنین میتوانید از دستگاه Backup تهیه یا انواع کاستوم رام ها و پچ را فلش بزنید.
نکته!
تمامی این اصطلاحات مخصوص دیوایس های اچ تی سی نیستند!
گردآوری:تیم موب وان