یکی از پرکاربردترین اپلیکیشن های مورد استفاده در اسمارت فون های امروزی ، مرورگرهای وب هستند. در این جا بررسی و مقایسه بهترین مرورگرهای اندرویدی سال جاری از جنبه های مختلف انجام گرفته است.
درواقع برنامههای مرورگر زیادی در حال حاضر وجود دارند و مقایسهی تمامی آنها با هم کار قطعا دشوار و غیرممکنی است. از این رو باید به انتخاب چندین مورد بسنده کرد. اما به جای تکیه بر شاخصههای محبوبیت، سرعت یا ویژگیها، سعی شده بر تمامی جنبههای یک مرورگر تمرکز کرده و در لیست خود حتی مرورگرهای به تازگی معرفی شده را نیز قرار دهیمکه تا به حال خود را به عنوان یک اپلیکیشن برتر نشان ندادهاند، اما شانس کسب این عنوان را دارند.
1.Chrom
اکثر افراد مرورگر کروم گوگل را میشناسند، به خصوص با در نظر گرفتن این مساله که اغلب تولیدکنندگان، تلفنهای خود را با این مرورگر به صورت پیشفرض ارائه مینمایند. اما بیان این عبارت که طراحی کروم، کامل و یک اصل قطعی و تعریف شده در دنیای مرورگرها میباشد، کاملا اشتباه است. این مرورگر برای استفاده نسبتا خوشایند بوده و پرسرعت نیز میباشد، اما رابط کاربری آن چندان جالب نیست.
2. Frefox
برخی از مرورگرهایی که امروز میخواهیم نامشان را ببریم، منحصرا برای سیستمعامل اندروید طراحی شدهاند، اما فایرفاکس در این گروه قرار نمیگیرد (همچنین مرورگرهای کروم و اپرا همین وضع را دارند). تجربه و تخصص گروه فایرفاکس در کمپانی موزیلا، موجب توجه زیاد به نسخهی اندرویدی این مرورگر شده است.
نسخهی اندروید فایرفاکس، مانند همتای دسکتاپ خود، دارای ظاهر نسبتا ساده است، اما شاید در رابط کاربری و ظاهر خود با ویژگیهای جدیدتری نسبت به کروم همراه شده باشد. البته، این تغییرات لزوما نباید مورد تایید و خوشایند کاربران قرار گیرند و برخی از تنظیمات و آپشنهای جدید آن نیز باید مورد تست واقع شوند تا قدرت و کاراییشان مشخص شود. در بخش ناوبری، این مرورگر بسیار خوب عمل میکند و رندرسازی صفحات نیز به طور کلی امتیاز بالایی کسب مینماید.
3. Opera
اپرا، دارای نسخه هایی از نوع مرورگرهای دسکتاپ میباشد. حتی امروزه نیز نسخهی دسکتاپ مرورگر اپرا مورد استفادهی فراوان قرار میگیرد و ظاهرا گروه سازندهی آن، کار خود را بر روی نسخهی موبایل این مرورگر کماکان ادامه میدهند.
اپرا در بین بخشهای مختلف مردم مانند مرورگرهای دیگر حامیان و مخالفانی دارد. همانند دو رقیب ذکر شده در بالا، اپرا هم دارای طراحی سادهای است، اگرچه میتوان اندکی آن را قدیمی به شمار آورد. خوشبختانه این مساله موجب تاثیر بر روی عملکرد اپرا نشده و این مرورگر درواقع بسیار عالی حتی در اجرای سایتهای سنگین عمل مینماید.
4. Dolphin
دلفین، مرورگری کاملا متفاوت است و یکی از قدیمیترین مرورگرهای موبایلی میباشد که در دسترس کاربران اندرویدی بوده است و سال به سال میبینیم که این مرورگر توانسته جایگاه خود را به عنوان جایگزینی خوب برای سه مرورگر محبوب ذکر شده، حفظ نماید.
دلفین از نظر طراحی، خوشایند و سرگرمکننده است و یکی از چندین مرورگری به شمار میرود که دربردارندهی رنگهای زیادی میباشد و نگاه کردن به رابط کاربری سبز رنگ آن بسیار لذتبخش است. این مرورگر از ویژگیهای غنی بیشتری نسبت به اغلب رقبای خود برخوردار میباشد و از این رو یک منحنی یادگیری برای آن وجود دارد. خوشبختانه استفاده از رابط و صفحات وب با دلفین بسیار ساده و روان میباشد.
5. UC Browser
UC Browser، مانند دلفین، دارای رابط سرگرمکننده تری است و آبی، رنگ اصلی آن میباشد. رابط کاربری این مرورگر به خوبی طراحی شده، دارای فضای خوبی بوده و از این رو استفاده از آن راحت میباشد.
در بخش ناوبری، عملیاتی مانند زوم و حرکت افقی بدون هیچ مشکل خاصی با سرعت انجام میشود.
6. CM Browser
CM Browser، یک مرورگر تازهوارد در لیست برنامههای مرورگر وب اندروید میباشد. این برنامه، بهترین و سادهترین رابط کاربری تا به حال طراحی شده در لیست ما را ارائه میدهد و به هیچ وجه یک برنامهی ناخوشایند نشان نمیدهد.
رابط کاربری ساده و جذاب CM Browser، با در نظر گرفتن این مساله که این برنامه نیازی به پاسخدهی فوری ورودیهای کاربر ندارد، جذابتر میشود. ناوبری و به کارگیری رابط و صفحات وب بر روی این مرورگر با تاخیرات بسیار بسیار نادری، در بخش کاربردهای آسان قرار میگیرد.
7. Javelin
شاید CM Browser، سادهترین رابط کاربری را ارائه دهد، اما Javelin است که میتوان گفت جذابترین رابط را دارا میباشد. نمیتوان رابط این مرورگر را ساده نامید، بلکه باید از صفت زیبا برای آن استفاده کرد. توسعهدهندهی Javelin، از رنگهای جامد برای دستیابی به این اثر استفاده کرده است.
در این مرورگر نیز با ناوبری و استفادهی راحتی روبهرو هستیم، از این رو مشکل خاصی با آن وجود نخواهد داشت.
8. Puffin
برخی شاید از حضور Puffin در لیست مقایسهی ما متعجب شوند، به خصوص با در نظر گرفتن رابط کاربری نه چندان جذاب آن.
درواقع، Puffin غیرجذابترین ظاهر را در میان مرورگرهای لیست امروز ما دارد و با نقوص جدی نیز همراه است. برای مثال، ناوبری رابط کاربری آن نومیدکننده بوده و در آن تاخیرهای زیادی دیده میشود و کندی اصلی رایج در آن است. همین خصوصیات و مشکلات را در بخش ناوبری صفحات وب نیز میتوان عنوان کرد. اسکرول، زوم، حرکت افقی، همگی با مشکل همراه میباشند. با این حال بخشهای دیگر مربوط به این مرورگر از نقاط ضعف آن کاسته است!
9. Next Browser
Next Browser محصولی توسعه یافته توسط گروه محبوب و بااستعداد توسعهدهندهی لانچر GO میباشد. رابط کاربری این مرورگر رنگی و جذاب بوده، اما در اندازهی خود با حداقل فضا همراه است.
کندیهایی در هنگام بارگذاری صفحات سنگین شامل تصویر، مشاهده میشود، اما به طور کلی عملیات اسکرول، زوم و حرکات افقی در این مرورگر تاحدی خوشایند است.
10. Lighting Browser
از دیگر تازهواردان این عرصه، Lightning Browser است که به نوعی یادآور گوگل کروم میباشد. این بدان معناست که دوباره با یک رابط کاربری منطقی روبهرو هستیم که بیشترین تمرکز خود را بر روی نشان دادن محتویات گذاشته است.
این رابط کاربری در بخش ناوبری بسیار ساده بوده، اگرچه انتظار میرفت عملیات اسکرول و زوم کمی بهتر اجرا شود. با این حال میتوان عملکرد Lightning Browser را به طور کلی مناسب توصیف کرد.
و اما در جدول زیر ویژگی های این مرورگرها آمده است:
در جدول زیر نیز میزان مصرف حافظه توسط این مرورگرها را نشان میدهد:
میتوان چنین گفت که محبوبترینها قطعا بهترینها به شمار نمیروند. البته اگر شما به دنبال یک مرورگر مخصوص اندروید فوقالعاده میگردید، هیچ یک از برنامههای ذکر شده در لیست بالا شما را ناامید نخواهند کرد.
شما از کدوم مرورگر برای گوشیتون استفاده میکنید و به نظر شما بهترین مرورگر کدومه
بنظر منم یوسی برا اندروید بهترینه و فایرفاکس برا ویندوز :blush:
بنظر من اوپرا مینی و یوسی از همه بهترن :razzmad: